dinsdag 26 april 2016

Respect

Mijn visie:
Ik vind respect heel erg belangrijk, want iedereen verdient het om respect te krijgen. En als iedereen elkaar zou respecteren dan zouden er geen ruzies zijn. En dan zou er in de wereld rust en vrede zijn.

De visie van mijn klasgenoten:
Hazal: Ik vind respect ook heel belangrijk. Je moet respectvol zijn voor andere mensen. En hun respecteren om alles wat zij doen.
Julian:  Ik vind respect niet erg belangrijk, omdat de aarde toch zo klein is en we denken dat we belangrijk zijn maar vergeleken met het heelal zijn we een bacterie.

De visie van mijn ouders:
Mijn moeder: Ik vind respect heel erg belangrijk. En de jongeren moeten de ouderen respecteren. En ook je eigen ouders, want zij hebben moeite gedaan om je op te voeden   Het is ook heel belangrijk om andere geloven te respecteren.
Mijn vader: Ik vind respect belangrijk, omdat problemen worden voorkomen.

De visie van mijn docent:
Piet van Dijk:Ik vind respect iets dat in het algemeen nodig is. En het is ook heel belangrijk.Vaak zie ik dat jongeren vragen om respect maar dan vraag ik me af geven zij wel voldoende respect. 
Iedereen is voor respect maar het moeilijke aan respect is wat je onder het begrip respect verstaat.
Ik zelf vind dat respect hier op school is dat de docenten elkaar respecteren en ook de leerlingen elkaar. Maar ook de docenten tegenover leerlingen en andersom. Eigenlijk betekend respect dat je op een positieve manier benadrukt wordt. En andere op een positieve manier benadrukt.